Vilutiškiai su kaimynais nuo šiol susisieks civilizuotai

Rugpjūčio mėnesio pabaiga tiek Vilučių (Užpalių sen.), tiek Duokiškio (Rokiškio r.) gyventojams buvo džiugi – po keturių mėnesių darbų pagaliau pradėta eksploatuoti beveik trijų kilometrų kelio atkarpa nuo Vilučių iki Vaineikių (Rokiškio r.). Lygiai prieš dvejus metus, 2017 m. rugpjūčio mėnesio pabaigoje, vyko kur kas ilgesnio kelio Vilučiai–Kušliai atidarymo šventė, kurioje dalyvavo nemažai politikų. Šį kartą svečių delegacija buvo kukloka.

Kelio atkarpa nuo Duokiškio iki Vaineikių buvo asfaltuota prieš dvejus metus, likusią dalį planuota išasfaltuoti vėliau. Šalies kelininkai savo pažadus įvykdė.

Ties Utenos ir Rokiškio rajonų riba susirinkę duokiškėnai bei vilutiškiai neslėpė džiugesio ir dėkojo Vilniaus bendrovės „Fegda” statybininkams už kokybišką darbą. Kaip sakė Duokiškio bendruomenės atstovė Giedrė Dagienė, šio susitikimo tikslas – padėkoti bendrovės darbuotojams už jų toleranciją. „Ačiū už kelią, dar tvirčiau sujungusį dviejų rajonų ir puikių kaimynų gyvenimus. Kelio statybininkai buvo labai mandagūs ir paslaugūs mums, važiuojantiems pro šalį, todėl esame jiems labai dėkingi”, – į kelio atidarymą susirinkusių žmonių vardu dėkojo G. Dagienė. Bendruomenės nariai atsidėkodami kelio statybininkams įteikė atvirukus su žodžiu „Ačiū!”, papuoštus karpiniu, o svečiams, kurie taip pat dėkojo už kelio statybą, po kibirėlį surinktų kelio akmenėlių. Tokią dovaną gavo Kamajų seniūnijos seniūnės pavaduotojas Algirdas Bernotas, į susitikimą atvykęs buvęs Seimo narys Rokiškio rajono savivaldybės mero patarėjas Vytautas Saulis, Užpalių seniūnijos seniūnas Eugenijus Keraminas.
Seniau kelias Užpaliai–Svėdasai iki Kušlių (ir toliau) buvo žvyrkelis. Prieš daugiau nei dešimtmetį iki Kušlių buvo išasfaltuota. Kaip ne kartą tvirtino atokaus Utenos rajono krašto žmonės, kuriems nuo Utenos iki Vilučių reikėdavo apie 25 kilometrus bildėti žvyrkeliu, kelias buvo duobėtas. Žmonės skųsdavosi dažnu savo automobilių važiuoklių remontu. Gyventojai labai džiaugėsi, kai prieš porą metų asfaltu kelią nuo Kušlių iki Vilučių padengė AB „Panevėžio keliai”. Į atidarymą tąkart atvyko ne tik Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, bet ir dėl šio kelio finansavimo nemažai kovojusi tuometė Seimo narė Milda Petrauskienė. Ne mažiau džiaugsmo vilutiškiai išreiškė ir šių metų rugpjūčio mėnesio pabaigoje, kai asfaltuotu keliu buvo sujungti su duokiškėnais. Į atidarymą jie atsivežė sriubos, kurią tradiciškai visoms šventėms gamina vilutiškė Aldona Vaičiuvienė. Duokiškėnai pasirūpino muzika – senovine armonika grojo Vytautas Dagys iš Kamajų krašto.
Džiugią žinią V. Saulis atvežė ir savo rajono gyventojams duokiškėnams, kurie norėdami pasiekti Rokiškio miestą dar turi važiuoti 7,75 km nuo Duokiškio iki Kamajų žvyrkeliu. Jo žiniomis, jau pradėti viešieji pirkimai šiai atkarpai rekonstruoti. Kaip tvirtino mero patarėjas, artimiausiu laiku, jei neįstrigs pirkimų procedūros, gali būti pradėti šios kelio atkarpos statybos darbai.

Autoriaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas