Mokymai atveria naujas galimybes Utenos krašto žemdirbiams

Utenos regioninis profesinio mokymo centras 2018–2019 m. įgyvendino Lietuvos kaimo plėtros priemonės „Žinių perdavimas ir informavimo veikla“ veiklos srities „Parama profesiniam mokymui ir įgūdžiams įgyti” projektą „Utenos apskrities ūkininkų bei kaimo gyventojų mokymas skatinant trumpų maisto tiekimo grandinių organizavimą – žemės ūkio produktų gamybą, perdirbimą, realizavimą ir rinkodarą“, projekto Nr. 14PM-KU-17-1-01103-PR001, finansuojamą iš Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai.

Tikslas

Projekto tikslas – žinių perdavimas Utenos apskrities ūkininkams bei kaimo gyventojams ir jų įgūdžių lavinimas skatinant trumpų maisto tiekimo grandinių organizavimą, įskaitant žemės ūkio produktų gamybą, perdirbimą, realizavimą ir rinkodarą.

Didelis susidomėjimas

Projekto įgyvendinimo metu mokymuose sudalyvavo iš viso 224 asmenys.

Utenos RPMC projektų vadovė Nijolė Gailešienė džiaugėsi projekto sėkme: „Mokymų poreikis viršijo mūsų lūkesčius. Pajutome didelį susidomėjimą mėsos ir pieno perdirbimo temoms. Atvažiavo žmonės iš Utenos, Molėtų, Anykščių, Zarasų, Ukmergės, netgi Biržų rajonų. Po mokymų dėkojo ir spaudė ranką už įdomius ir naudingus mokymus, kuriuose didesnė dalis laiko buvo skirta praktiniams įgūdžiams lavinti, dirbant su mėsos bei pieno perdirbimo įranga, kuria profesinio mokymo centras gali pasigirti. Maisto pramonės sektorinio praktinio mokymo centro korpuse esančia įranga galime nuo pradžios iki pabaigos pademonstruoti technologinius sūdytų ir rūkytų mėsos gaminių gamybos, sviesto, varškės, sūrių gaminimo ir kt. procesus. Sulaukėme atsiliepimų po mokymų, žmonės džiaugėsi, jog pabandė savarankiškai namuose atkartoti mokymų metu pademonstruotus procesus, dalijosi mintimis, kaip galvoja plėtoti savo ūkį, imdamiesi patys perdirbti žemės ūkio produktus. Mokymų dalyvius taip pat sudomino tema apie produkcijos reklamą feisbuke, kaip sukurti ir administruoti verslui skirtą paskyrą, kaip pasinaudoti auditorijos filtravimo bei mokamos reklamos užsakymo įrankiais šiame socialiniame tinkle.
Atsižvelgdami į tokį didelį susidomėjimą, šių metų rugsėjo mėnesį planuojame teikti paraišką naujam projektui finansuoti, kurio metu pasiūlysime naujas mokymo programas jautienos, avienos perdirbimo, puskiečių ir kietųjų sūrių, konditerijos gaminių (pagal senąsias receptūras) gamybos temomis. Besidomintys gali skambinti ir registruotis jau dabar. Paraiškos finansavimo atveju pakviesime į mokymus.”
Galite kreiptis ir užsiregistruoti į mokymus šiais telefono numeriais: (8 389) 52 839, 8 655 42 050 (Utenos RPMC Suaugusiųjų mokymo skyrius).

                                                                           

                                                                          Projektą remia Lietuvos Respublika

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas