Paskelbta valstybės lygio ekstremalioji padėtis dėl sausros

Vyriausybė trečiadienį paskelbė valstybės lygio ekstremalią situaciją visoje šalyje dėl sausros padarinių žemės ūkio sektoriuje.

Tokią padėtį skelbti galima, jei sausros padariniai išplinta daugiau nei trijų savivaldybių mastu. Šiuo metu ekstremalioji padėtis jau yra paskelbta Varėnos, Trakų, Rokiškio, Prienų savivaldybėse, tačiau sausros padarinių išplitimo ribos apima didžiąją dalį savivaldybių.

Premjero potvarkiu žemės ūkio ministras paskirtas Valstybės ekstremalių situacijų centro vadovu.
Sausros padarytus nuostolius bus galima įvertinti tik po derliaus nuėmimo, tačiau jau dabar aišku, kad sausra paveikė pasėlius. Prognozuojama, kad vasarinių pasėlių derlius sumažės apie 40 proc., o kai kurių vasarinių kultūrų – kviečių, rugių, rapsų, grikių – netgi daugiau. Mažesnis derlingumas turės įtakos ir gyvulininkystės sektoriui. Žemės ūkio ministerija, reaguodama į situaciją, jau kreipėsi į savivaldybes su prašymu sudaryti komisijas ir, gavus informaciją iš žemdirbių, patikrinti vietoje ir įvertinti nukentėjusių augalų plotus. Taip pat jau yra kreiptasi į Europos Komisiją dėl reikalavimų, susijusių su tiesioginėmis išmokomis, sušvelninimo.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas