Šį kartą direktoriaus pavaduotojai balsų pakako

Ketvirtadienį, birželio 13 dieną, vykusiame Utenos rajono savivaldybės tarybos (toliau – Taryba) 4-ajame posėdyje iš antro bandymo buvo išrinkta Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja jau aštuonerius metus šiose pareigose dirbusi Zita Ringelevičienė. Praėjusiame Tarybos posėdyje surinkus vienodą balsų skaičių (12–12; 9 prieš , susilaikė 3 Tarybos nariai) ji nebuvo išrinkta.

Prieš slaptą balsavimą pretendentei į direktoriaus pavaduotojo postą pirmą klausimą uždavė Jurijus Blakunovas, klausęs dėl savo vadovo Utenos ligoninės Daliaus Drungos darbo ligoninėje organizavimo, Raimundas Kelevišius domėjosi jos nuomonės apie rajono švietimo reikalus, o Sigitas Mecelica prisiminė jau sena istorija tapusias darželio-mokyklos „Eglutė” direktorės problemas. Ilgametę patirtį politikoje turintis Tarybos narys Rimantas Dijokas teiravosi, ar tiek direktorius, tiek meras du kartus gali teikti tą pačią kandidatūrą į direktoriaus pavaduotojo postą, ar Tarybos nariai, kurie dirba savivaldos institucijose, gali dalyvauti šiame balsavime. Meras Alvydas Katinas, pirmininkaujantis posėdžiui, atsakė, kad savivaldybės Tarybos nariai yra politikai ir jie nepriklauso savivaldybės administracijai. Niekada Tarybos posėdžiuose nepritrūkstantis klausimų Marijus Kaukėnas ir šį kartą pretendentės klausė dėl maitinimo situacijos švietimo įstaigose. Z. Ringelevičienė buvo įsitikinusi, kad šį klausimą verta dar kartą peržiūrėti. „Dėl maitinimo švietimo įstaigose turėjom didelę studiją, vėliau prasidėjo negeri dalykai, mes likome prie savo sprendimo. Ar šiai dienai reikėtų keisti nusistovėjusią padėtį, nesu įsitikinusi”, – atsakė Z. Ringelevičienė. Meras sakė, jog „žvaigždžių priešvalandis baigėsi”, tad pretendentė ir Tarybos nariai išsiskirstė slaptam balsavimui.

Po kurio laiko balsų skaičiavimo komisijos pirmininkas Virginijus Keraminas paskelbė rezultatus iš 25 balsavusiųjų Tarybos narių. Urnoje buvo rasti 25 biuleteniai, tarp kurių keturi susilaikė: prieš balsavo 8, už – 13. Kaip teigė pirmininkas V. Keraminas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja išrinkta Z. Ringelevičienė.

Plačiau apie šį Tarybos posėdį ir kitų 13 klausimų svarstymą skaitykite šeštadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autoriaus nuotr.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas