Tarybos posėdyje akibrokštas – nepatvirtinta direktoriaus pavaduotoja

Gegužės 30 dieną vykusiame Utenos rajono savivaldybės tarybos 3-iajame naujos kadencijos posėdyje nemažai diskusijų kilo dėl darbotvarkės, kuri, susilaikius penkiems opozicijos nariams, buvo priimta tik po 15 minučių diskusijos.

Mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas paviešino socialdemokratų frakcijos siūlymą 32 klausimu svarstyti Utenos savivaldybės tarybos (toliau – Taryba) sprendimo projektą dėl Utenos jaunimo patalpų perdavimo pakeitimo. Šis siūlymas buvo priimtas.

Opozicijos lyderis Egidijus Puodžiukas 14 klausimą siūlė išbraukti, nes, anot jo, šis svarbus rajonui klausimas (dėl pritarimo Utenos rajono savivaldybės 2018–2020 metų strateginio veiklos plano įgyvendinimo 2018 metais ataskaitai) nebuvo svarstytas komitetuose, nes jie paprasčiausiai nebuvo sudaryti. Šis sprendimo projekto svarstymas buvo atidėtas.
Vienas iš opozicijos atstovų iškėlė klausimą dėl Tarybos narių paklausimų, į kurį meras atsakė, kad Tarybos narys turi teisę klausti pagal nustatytą reglamentą.
Patvirtinus darbotvarkę buvo svarstomas administracijos direktoriaus skyrimas. Po slapto balsavimo balsų skaičiavimo komisijos pirmininkas Virginijus Keraminas paskelbė verdiktą: už 14, prieš balsavo 6, susilaikė 4.
Toliau naujajam direktoriui pasirašius teikimą savo pavaduotoja skirti savivaldybės senbuvę Zitą Ringelevičienę buvo svarstoma jos kandidatūra. Pretendentė atsakinėjo į Tarybos narių klausimus, po kurio laiko vyko slaptas balsavimas ir buvo paskelbtas rezultatas. Už jos kandidatūrą pasisakė 12 Tarybos narių, o 12 balsavo prieš (9 prieš – 3 susilaikė) – Z. Ringelevičienės kandidatūra nepatvirtinta.
Toliau buvo suformuoti komitetai ir spręsti kiti klausimai.

Plačiau apie Tarybos posėdžio sprendimus skaitykite šeštadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas