Gitanas Nausėda tapo šalies Prezidentu

Po sekmadienį vykusio antrojo prezidento rinkimų turo nepriklausomas ekonomistas Gitanas Nausėda tapo naujuoju Lietuvos prezidentu. Jis didele šalies gyventojų balsų persvara įveikė konservatorių remiamą Seimo narę Ingridą Šimonytę. Už naująjį šalies vadovą savo balsus atidavė 65,86 proc., o už I. Šimonytę balsavo 32,86 proc. tautiečių.

Kaip skelbia Vyriausioji rinkimų komisija, Utenos rajone dalyvavo 18 998 rinkėjai, o tai sudarytų 55,19 proc. visų rinkimo teisę turinčių gyventojų.

Mūsų rajono gyventojai palaikė G. Nausėdą, už jį atiduodami 12 313 savo balsų (65,53 proc.) I. Šimonytei atiteko kone per pusę mažiau balsų – 6 476 (34,47 proc.).
Gegužės 26 dieną Lietuva išsirinko ir europarlamentarus, kurie Briuselyje atstovaus savo šaliai. Į Europos Parlamentą pateko trys TS-LKD atstovai – Liudas Mažylis, Andrius Kubilius ir Rasa Juknevičienė, du socialdemokratai – Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas, du LVŽS kandidatai – Bronis Ropė ir Šarūnas Marčiulionis, Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas ir Liberalų sąjūdžio kandidatas Petras Auštrevičius, Visuomeninio rinkimų komiteto „Aušros Maldeikienės traukinys” lyderė A. Maldeikienė ir „Valdemaro Tomaševskio blokas” – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicijos lyderis V. Tomaševskis.

Laikraščio „Utenos diena“ inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas