Pasidalijo savo gyvenimiškąja patirtimi

Lapkričio 19 dieną patirtiniu seminaru ,,Mokiausi vakar, mokausi šiandien, mokysiuos rytoj“ prasidėjo devynioliktoji suaugusiųjų mokymosi savaitė. Šių metų savaitės, skirtos atkurtos Lietuvos šimtmečiui, tema – „Lietuva mokosi: iš praeities į ateitį“.

Nors, tyrimų duomenimis, neformaliai besimokančiųjų yra tik 6 proc., tačiau gyvenimas rodo, jog besimokančiųjų aplinkui daug daugiau. Mokymasis – tai ne tik sėdėjimas klasėje, auditorijoje, už mokyklinio suolo. Mokymosi įvairovė labai plati: nuo pažintinių kelionių iki jogos pamokų, nuo mokymosi šokti iki paveikslų tapymo ar eilių rašymo…
Į seminarą kaip tik ir susirinko būtent tokie žmonės, kaupiantys patirtį įvairiose veiklose, turintys įdomių mokymosi patirčių, pomėgių ir gebančių jais sudominti kitus.
Bendrosios praktikos slaugos studijų programos studentas Henrikas Paplauskas papasakojo apie savo kelią svajonės tapti mediku išsipildymo link. Atviros kūrybinės erdvės ,,Pokšt” įkūrėjas Tomas Karklinis pasidalino kelionių, unikalių instrumentų kūrimo ir kita patirtimi bei parodė, ką gali ,,prakalbintas” būgnas. Genovaitė Šnurova papasakojo, kaip tapo žurnaliste, ir akcentavo, kad ją labiausiai įkvepia gyvenimo ir žurnalistinio darbo kelyje sutikti žmonės–perliukai. Kolegijos direktorius doc. dr. Raimundas Čepukas prisiminė, kaip ir kodėl pasirinko studijuoti biologiją, o didžiausiu visų pasiekimų varikliu įvardino pažinimo džiaugsmą. Dėstytojas Antanas Ruzgas pristatė sukauptą monetų kolekciją, o dėstytoja Ingrida Kepalaitė paskaitė sodria aukštaičių tarme parašytų eilių. Savo kūryba pasidalino ir Utenos kultūros centro vadovas Erikas Druskinas, taip pat papasakojęs, kaip mokykloje buvęs ,,tiksliukas” atrado savyje menininko gyslelę ir kaip tikslieji mokslai padeda įgyvendinti kūrybines idėjas. Apie savo kelią į sportinės šlovės olimpą ir trenerio patirtį papasakojo pasaulio fitneso čempionas Modestas Puišė, dirbantis RL GYM sporto klube. Savo mintimis apie mokymąsi pasidalino RL GYM sporto klubo direktorė Edita Narkutė-Leipuvienė, Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Lilija Jovarienė, kiti renginio dalyviai.
Patirtinį seminarą ,,Mokausi vakar, mokausi šiandien, mokysiuos rytoj” organizavo neformaliojo suaugusiųjų švietimo koordinatorė Dalia Stunžėnienė ir ryšių su visuomene atstovė Ramutė Kavoliūnienė.

Utenos kolegijos inf., Tado Gasiulio nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas