Uteniškės Konstitucijos egzamino nugalėtojos – gimnazistė ir būsima teisininkė

Ketvirtadienį Prezidentūroje įvyko iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurios metu Konstitucijos egzamino globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir teisingumo viceministrė Irma Gudžiūnaitė pasveikino geriausiai Konstitucijos egzaminą išlaikiusius šalies piliečius. Tarp gausybės nugalėtojų – ir dvi uteniškės.

26-ąjį gimtadienį švenčiančio Konstitucijos egzamino nugalėtojais paskelbti 32 Lietuvos gyventojai iš dešimties dalyvių grupių. Piliečių, neturinčių teisinio išsilavinimo, grupėje nugalėjo Vytautas Andriulaitis iš Jonavos, Evelina Mincevičiūtė iš Marijampolės ir Artūras Pimpė iš Visagino. Teisinį išsilavinimą turinčių ar jo siekiančių grupėje geriausiai pasirodė uteniškė Vita Stankevičienė, vilnietės Laura Putnaitė ir Akvilė Sarcevičienė.
Šiemet egzaminą Lietuvos aklųjų bibliotekoje ir vėl galėjo laikyti regos negalią turintys žmonės. Jaunimas taip pat nėra abejingas ir aktyviai dalyvauja Konstitucijos egzamine. Mokiniai buvo apdovanoti keturiose amžiaus kategorijose. 11–12 klasių mokinių kategorijoje į gausų nugalėtojų būrį pateko ir Gerda Pakietūraitė iš Utenos Dauniškio gimnazijos.
Konstitucijos egzaminą tradiciškai buvo galima laikyti ir internetu, naujienų portale DELFI. Teisinio išsilavinimo neturinčių piliečių grupėje geriausiai pasirodė Loreta Baranauskienė iš Vilniaus, Margarita Dyšina iš Vilniaus ir Rūta Kajėnė iš Ignalinos, o teisinį išsilavinimą turinčių ar jo siekiančių asmenų grupėje laimėtojais tapo vilniečiai Marijus Mitrauskas, Juta Večerskytė-Alshaiban ir Grėta Tomkūnaitė.
Po ketvirtadienį Prezidentūroje vykusių apdovanojimų grįžusi uteniškė V. Stankevičienė jautėsi ypač pakiliai. „Egzamine dalyvavau nesitikėdama jokio laimėjimo, norėjau tik įsivertinti savo žinias. Laimėti buvo labai netikėta”, – prisipažino V. Stankevičienė, šiuo metu siekianti teisinio išsilavinimo. Moteris studijuoja Vilniaus universitete ir ateityje svajoja apie advokatės darbą. „Šis laimėjimas mane skatina siekti užsibrėžtų tikslų, eiti pirmyn ir nesustoti”, – šypsojosi pašnekovė.
Prieš dvejus metus ji taip pat dalyvavo Konstitucijos egzamine, tačiau tąsyk iki sėkmės šiek tiek pritrūko. Moteris nenuleido rankų ir laimę išbandė šiais metais. Spalio mėnesį Konstitucijos egzaminą laikiusi dalyvė iš pirmo etapo pateko į antrą, o vertinimo komisija pripažino ją nugalėtoja.

Laikraščio „Utenos diena“ ir Prezidentūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas