Tarybos posėdis su siurprizu, arba naujų madų paradas

Šiandien, paskutinį spalio ketvirtadienį, rajono politikai, susirinkę į eilinį kasmėnesinį posėdį, nutarė svarstyti 30 klausimų ir išklausyti dvi informacijas. Informacijos gana įdomios: viena – apie vykdytus viešuosius pirkimus, kita – apie politikų supažindinimą su savivaldybės nenaudojamuoju, nereikalingu turtu, laisvais žemės sklypais ir jų panaudojimo perspektyvomis.

Rajono savivaldybės tarybos (toliau – Tarybos) posėdyje nedalyvauja socialdemokratas Raimundas Čepukas (išvykęs į komandiruotę). Tačiau vienas politikas į posėdį atėjo nusiteikęs rudeniškai. Kaip juokavo „Utenos dienos” paklaustas jo kolega, vienas vyriausių rajono politikų, Jonas Spietinis, jei keičiasi valdžia, keičiasi ir kepurė. Į posėdį rudeniška spalva nusidažęs plaukus atėjo neseniai socialdemokratų partiją dėl nesutarimų palikęs vienas jaunesnių Tarybos politikų Nerijus Stasiulionis. „Utenos dienos” žiniomis, jis šiuo metu šliejasi prie Marijaus Kaukėno įkurto naujo komiteto.

Pirmuoju klausimu tikslinamas Utenos rajono savivaldybės šių metų biudžetas ir jo pakeitimai. Biudžeto pajamos didinamos 201,9 tūkst. Eur.
Taip pat pirmaisiais svarstymais buvo panaikintas 2015 metais priimtas sprendimas „Dėl Utenos rajono savivaldybės biudžeto sąskaita teikiamų mokesčių lengvatų fiziniams asmenims tvarkos aprašo patvirtinimo”. Kai kurie punktai buvo pakeisti. Nuo šiol mokesčių lengvata gali būti taikoma tik už einamuosius mokestinius metus. Dar buvo padidinta mokesčio ribą, kuri negalėtų būti mažesnė kaip 30 eurų (buvo 20 eurų – aut. past.). Taip pat spendimas papildytas privaloma nauja sąlyga, kad mokesčio mokėtojas turi būti deklaravęs gyvenamąją vietą Utenos rajono savivaldybėje.
Toliau Tarybos nariai svarsto kitus darbotvarkės klausimus, tarp kurių nemažai patikslinimų, patvirtinimų ir kitų einamųjų reikalų.

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas