Utenoje nutūpė „Vilties paukštė“

Saulėtą ir rudeniškai žvarbią rugsėjo 25-os popietę Utenos kultūros centre aidėjo Lietuvos neįgaliųjų draugijų mėgėjų meno kolektyvų koncertas „Vilties paukštė 2018“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Šventiniame koncerte pasirodė aštuoni kolektyvai iš įvairių šalies kampelių.

„Vilties paukštės” koncertą savo pasirodymais pradėjo Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro meno kolektyvas „Vilties spinduliai”, kuriam vadovauja Audronė Valevičienė, ir Gražinos Kapčiuvienės vadovaujama Utenos kultūros centro dainavimo studija „Decima”.

„Visi žinome, kad kiekvieną rudenį paukščiai palieka Lietuvą ir išskrenda žiemoti į šiltuosius kraštus. Prieš palikdama Lietuvą „Vilties paukštė” ant muzikos sparnų atskriejo į Uteną”, – sakė renginio vedėjas Linas Bražionis, atskleidęs, kad „Vilties paukštė” – daug metų Lietuvos neįgaliųjų draugijos rengiamas ir puoselėjamas vokalinių ansamblių, kaimo kapelų, muzikos atlikėjų tradicinis renginys. Šia švente siekiama skatinti šalies neįgaliuosius aktyviau tenkinti savo kultūrinius poreikius, ieškoti geriausių galimybių meniniams gebėjimams ugdyti ir kūrybinėms galioms atsiskleisti. Rugsėjo–spalio mėnesiais renginio atrankos turai rengiami šešiose Lietuvos vietose. Šiemet tai – Rietavas, Utena, Šalčininkai, Biržai, Kauno rajonas ir Kelmė. Atrankos turuose dalyvauja daugiau nei 60 meno kolektyvų. Geriausiai pasirodę dalyviai koncertuos finaliniame „Vilties paukštės 2018″ renginyje Prienuose.

„Vilties paukštę” organizuoja Lietuvos neįgaliųjų draugija ir Utenos rajono neįgaliųjų draugija, finansuoja Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Lietuvos kultūros taryba.

Prieš prasidedant koncertui renginio organizatorius, dalyvius ir žiūrovus sveikino svečiai. Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė susirinkusiesiems sakė, kad jai visada smagu sugrįžti į „Vilties paukštę”, nes čia viskas nuoširdu ir tikra. „Ruduo su išskrendančiais paukščiais palieka mums didžiules viltis – lauksime jų sugrįžtant. Tegul ši šventė būna kupina įspūdžių ir naujų pažinčių. Juk yra sakoma, kad žmogui visada reikia žmogaus”, – tądien kalbėjo Z. Ringelevičienė, Utenos rajono neįgaliųjų draugijos vadovei Sandrai Ragaišytei įteikusi Utenos miesto 757-ojo gimtadienio proga sukurtą ženklelį ir rožių puokštę.

Nešina šakočiu į šventę atvykusi Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Zita Mackevičienė linkėjo visiems sveikatos ir laimės.

S. Ragaišytės į sceną užlipti paragintas Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Marijus Kaukėnas įteikė jai gėlių ir nedaugžodžiaudamas palinkėjo susirinkusiesiems puikaus reginio.

Priminęs, kad „Vilties paukštė” – ne tik šventė, bet ir konkursas, L. Bražionis pristatė kolektyvų pasirodymus tądien stebėjusią ir vertinusią komisiją, kurią sudarė vargonininkė, pianistė, dainininkė, Aukštaitijos vargonų muzikos festivalio direktorė ir meno vadovė, Utenos meno mokyklos mokytoja, Utenos trio „Magistrai” vadovė Zita Lukošiūnienė, Utenos meno mokyklos mokytoja, dėstanti chorinį dainavimą, chorinį dirigavimą bei vadovaujanti meno mokyklos jaunių chorui UT RE MIO ir Utenos senosios muzikos ansambliui „Vox animae”, Virginija Šeduikienė ir Adolfo Šapokos gimnazijos pučiamųjų orkestro „Cinkas” vadovas Vytautas Latonas.
Pirmieji į sceną užlipo šeimininkai – ne kartą Utenos kultūros scenoje pasirodęs Utenos rajono neįgaliųjų draugijos vokalinis instrumentinis ansamblis „Vyturiai” (vad. Kazimieras Streikus). Kolektyvas, dalyvaujantis įvairiuose respublikiniuose renginiuose, koncertuose ir festivaliuose, atliko kūrinius „Brangiausia žemė”, „Gražus mūsų kraštas gimtasis” ir „Linksmuolė polka”.

21 metus gyvuojantis Ignalinos rajono neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Putinas”, vadovaujamas Vinco Kliuko, žiūrovams dovanojo dainas „Ieškojimai”, „Už žalių miškelių” ir „Dainuokim Lietuvoj”.

15 metų klausytojus džiuginantis kolektyvas „Gija” (vad. Saulius Urbonas) atliko kūrinius „Brangiausia žemė”, „Mano kraštas” ir „Ramunėlė”.

„Upelė” iš Švenčionių atliko programą „Tėviškė”. Šis kolektyvas, kuriam vadovauja Rimantas Ankėnas, gyvuoja daugiau nei 11 metų. „Upelė” dainavo apie sakalėlį, partizanus ir pilkas bitules.

Švenčioniškių kolektyvas „Praeities aidai” (vad. Janina Demidova) dovanojo programą „Lietuva brangi”.

Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos muzikos kolektyvas „Ežerija” atliko programą „Lietuvos saujalaj” ir skyrė susirinkusiesiems tris lietuvių liaudies kūrinius.

Visagino neįgaliųjų draugijos vokalinis ansamblis „Pušelės”, gyvuojantis jau 22 metus, dainavo apie Lietuvą. Paskutiniai į sceną užlipo dainoriai iš Panevėžio – „Jovaras”.

Pasirodžius visiems kolektyvams, kurie organizatoriams negailėjo nei gražių žodžių, nei dovanų, komisija išrinko nugalėtoją – juo tapo „Upelė” iš Švenčionių. Visiems kolektyvams buvo įteiktos keramikės Jovitos Paukštytės sukurtos simbolinės statulėlės.

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas