Utenoje – šimtmečio žygis, palydėtas patrankų salvėmis

Utenoje sekmadienį atkeliavo šimtmečio žygis „Vardan tos…“ su šio žygio šaukle, televizijos laidų vedėja Edita Mildažyte. Šio unikalaus renginio tikslas – kuo daugiau įjungti bendruomenių į Lietuvos šimtmečio iškilmes – Lietuvos šimtmečio dainų šventę „Vardan tos…“. Žygio iniciatorius – Lietuvos nacionalinis kultūros centras. Centras, bendradarbiaudamas su Lietuvos Šimtmečio komisija, šimtmečio žygį per Lietuvą rengia jau nuo šių metų pradžios. Žygio metu aplankyti keli šalies miestas, tarp jų ir Utena.

Ragininkams paskelbus šventės pradžią kukliai susirinkusiems uteniškiams koncertavo vaikų ir mišrus chorai, grojo Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos skudutininkai, pučiamųjų orkestras „Cinkas“.

Savo programą parodė Utenos motociklų sporto akrobatai: Gineso rekordininkas Šarūnas Kezys ir Nerijus Malinauskas.

Po kurio laiko keturračiu į šventę atvežta Edita Mildažytė nuskubėjo prie scenos, o prie jos prisijungė ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, kuris šventės proga pasveikino šauklę ir visus susirinkusiuosius. E. Mildažytė pristatė iniciatyvas „Lietuva – 4 milijonai” ir „Tautiška giesmė aplink pasaulį”.

Šventės kulminacija – priesaikos, kuri paskui buvo įteikta merui A. Katinui, skaitymas kartu su Edita Mildažyte. Po to nuaidėjo trys patrankos šūviai: už Tėvynę, už Laivę ir Tautišką giesmę.

Žygis per Lietuvą Utenoje baigėsi „Tautiškos giesmės“ giedojimu.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko ir Adolfo Sinkevičiaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas