Tarybos posėdis prasidėjo čekų delegacijos pasveikinimu

Ketvirtadienį rajono savivaldybės tarybos posėdis prasidėjo netradiciškai, jame be politikų, savivaldybės administracijos darbuotojų ir žurnalistų dalyvavo svečiai iš Trebono miesto (Čekijos Respublika), su kuriuo savivaldybė turi pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį.

Svečiai atvyko antradienį (apie tai portale udiena.lt jau rašėme – aut. past.), susipažino su miesto kultūros, sporto ir švietimo įstaigomis, trečiadienį lankėsi sostinėje, o šiandien delegacija, kuriai vadovauja šio miesto merė Terezie Jenisová, sveikino politikus rajono savivaldybės tarybos posėdyje, primindama, kad glaudus miestų bendradarbiavimas tęsiasi daugiau nei 20 metų. Ji dėkojo už dėmesį, linkėjo gero posėdžio politikams, o visiems rajono gyventojams sveikatos ir pasisekimo. Ketvirtadienį vizitas baigiasi vėlai vakare ir svečiai išvyko namo.

Posėdyje dalyvavo buvęs Utenos miesto seniūnas Petras Galiauskas, kuris pradėjo bendradarbiavimą su Trebono miestu. Jis Utenoje buvo pirmas žmogus, susidraugavęs su čekais Trebone. Jį sveikino ir vienas ilgiausiai dirbančių vicemerų Trebone Zdeněk Mráz. „Labai malonu vėl matyti senus bičiulius ir džiugu, kad prieš daugelį metų prasidėję ryšiai iki šiol nenutrūko”, – sakė P. Galiauskas, kviesdamas visus uteniškius apsilankyti labai gražiame Trebono krašte.

Dar nepradėjus svarstyti darbotvarkės, su gražiu 60-mečiu meras Alvydas Katinas sveikino opozicijos narį, konservatorių Raimundą Kelevišių. Frakcijos lyderis Rimantas Dijokas, linkėdamas toliau dirbti žmonių labui, pabaigoje išreiškė viltį, kad R. Kelevišius ir ateityje liktų dirbti savivaldybėje (matyt turėjo slaptą mintį, kad tai nutiks po rinkimų – aut. past.)

Šį kartą į posėdį atvyko beveik visi 24 politikai, nedalyvavo išvykęs konservatorius Egidijus Puodžiukas.

Po darbotvarkės svarstymo rajono savivaldybės tarybos nariai, pirmininkaujant merui Alvydui Katinui, pritarė 43 klausimų svarstymui, tarp kurių – trys informacijos.

Pirmuoju klausimu buvo patvirtintas Utenos rajono savivaldybės 2018–2020 metų strateginis veiklos planas. Praėjusio kovo mėnesio posėdyje buvo priimtas septynių metų (iki 2024-ųjų) strateginis veiklos planas. Jis, kaip „Utenos dienai” aiškino rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjos pavaduotoja Donata Lubienė, paprastai detalizuojamas ir svarstomas kiekvienais metais, numatant tam tikrus konkrečius veiklos prioritetus. Įdomu, kad vadovaujantis šiuo priimtu strateginiu veiklos planu bus tikslinamas ir rajono savivaldybės biudžetas.

Toliau svarstytas mokesčių lengvatų suteikimas AB „Utenos krosnys”. Politikai sprendė, kaip ir kam reikės balsuoti visuotiniuose susirinkimuose bendrovėse Utenos šilumos tinklai ir Utenos regiono atliekų tvarkymo centre. Vėliau buvo patvirtinta eilė 2017 finansinių ataskaitų UAB „Utenos vandenys”, UAB Utenos butų ūkis, UAB „Utenos komunalininkas”, UAB Utenos autobusų parkas bei jų pelno (nuostolių) paskirstymas. Taip pat praėjusių metų metinės finansinės ataskaitos patvirtintos ir kitose savivaldybės įmonėse: viešose įstaigose Utenos verslo informacijos centras ir Utenos turizmo informacijos centras. VšĮ Šv. Klaros palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės bei krepšinio klubo „Utenos Juventus” ir futbolo klubo „Utenos Utenis” visuotiniuose dalininkų susirinkimuose įgaliotas balsuoti rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Slapšinskas.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas