RL GYM sporto klube PASAULIO ČEMPIONAS – Modestas Puišė

Prasidėjus kalendoriniam pavasariui daugelis susimąsto, ar neverta atsikratyti kelių papildomų kilogramų, kurie susikaupė per žiemą. Tai padaryti daug lengviau suderinus fizinį aktyvumą ir mitybą, o kaip tai padaryti, reikia klausti specialistų. Nuolatos sportuojantys susiduria su kitais klausimais, kaip antai – ar visi pratimai sporto klube atliekami taisyklingai, kaip pasiekti dar geresnių rezultatų? Apie tai, kaip pradėti taisyklingai judėti – sportuoti, kaip derinti maistą, siekti aukštesnių rezultatų, kalbėjomės su kupiškėnu, prisijungusiu prie RL GYM sporto klubo komandos, daugkartiniu šalies fitneso čempionu Modestu Puiše.

P. Modestai, šios sporto šakos profesionalai Jus gerai pažįsta, tačiau kitiems esate nežinomas, taigi prisistatykite – kas esate?
Esu iš Kupiškio, šiuo metu ten ir gyvenu. Turiu nedidelį sporto klubą. Su fitnesu ir kultūrizmu susipažinau labai seniai ir sportuoju visą savo gyvenimą, o trenerio stažas – jau daugiau nei 20 metų. Šiuo metu esu Lietuvos kultūrizmo ir fitneso federacijos trenerių kolegijos pirmininkas, padedu rinktinės treneriui rengti rinktinės sportininkus. Dabar daugiausia darbuojuosi su moterimis. Žinoma, treniruoju ir vyrus, kaip tik šiuo metu ruošiame šalies rinktinę Europos čempionatams.

Kokie Jūsų asmeniniai pasiekimai?
2013 metais tapau pasaulio fitneso čempionu Graikijoje, tai bene didžiausias mano pasiekimas. Esu daugkartinis Lietuvos fitneso čempionas, Europos vicečempionas. Be to, esu Lietuvos kultūrizmo federacijos trenerių tarybos pirmininkas – tenka prisidėti ir prie trenerių konsultavimo.

Kaip nusprendėte prisijungti prie RL GYM sporto klubo Utenoje komandos?
Intensyviai darbuojuosi federacijoje ir Kupiškyje. Kai klubo vadovė Edita Narkutė-Leipuvienė pakvietė prisijungti, daug negalvodamas sutikau. RL GYM įrengtas pagal aukščiausius standartus, o Utenoje matau daug potencialo, tiek kalbant apie profesionalų sportą, tiek apie pagalbą paprastiems žmonėms, norintiems gerai jaustis, atsikratyti vieno kito papildomo kilogramo ir sutvirtėti fiziškai. Tiesa, reikia pasakyti uteniškiams, kad čia pagal preliminarų planą darbuosiuosi dvi dienas per savaitę, kviečiu registruotis individualioms treniruotėms.

Ruošite tik profesionalus ar darbuositės ir su paprastais žmonėmis Utenoje?
Prioritetas yra paprasti žmonės, nusprendę sutvirtėti, galbūt atsikratyti arba priaugti kelis kilogramus. Pakeisti savo kūno formas ir išvaizdą. Jau pirmomis dienomis pastebėjau poreikį profesionalioms konsultacijoms sudaryti individualias programas, konsultuoti mitybos klausimais. Pagalbos reikia ne tik pradedantiesiems, bet ir sportuojantiems ne pirmus metus. Daugelis kai kuriuos pratimus atlieka netaisyklingai arba su per dideliais svoriais ir t. t. Taigi mano darbas padėti tiek pradedantiesiems taisyklingai sportuoti, tiek ir pažengusiems, kad būtų kuo didesnė nauda, o ne traumos ar nereikalingi papildomi skausmai. Planuojame rengti seminarų ciklą paprastiems žmonėms apie tai, kaip reikia taisyklingai judėti, nuo ko pradėti, kaip maitintis.

Kalbant apie profesionalus, turiu akcentuoti, kad ne kiekvienas juo gali tapti, kaip ir kitose sporto šakose. Pirmiausia reikia turėti tam tikrus genetinius duomenis, tuomet, žinoma, valios bei užsispyrimo ir viskas įmanoma. Su norinčiais siekti aukštesnių tikslų ruošiantis varžyboms bus dirbama atskirtai.

Dažnai sakoma, kad, prieš pradedant bėgioti, reikia išmokti taisyklingai vaikščioti. Ar pritariate šiai nuomonei?
Pirmiausia vaikas išmoksta vaikščioti, o tik paskui bėgioti. Lygiai tas pats sportuojant. Pirmiausia reikia susipažinti su pratimais, išmokti juos taisyklingai atlikti. Pradėti viską nuo apšilimo ir tempimo. Tuomet ir sportas teiks tik malonumą ir geras emocijas.

Ar visiems norintiems sudarysite individualias programas?
Tikrai taip. Programos bus sudaromos atsižvelgiant į kiekvieno individualų pasiruošimą bei patirtį ir kokie keliami tikslai. Tik mano programos yra šiek tiek sudėtingesnės ir sunkesnės, daugiau atsižvelgiama į detales. Per daugiau nei 20 metų jau žinau, kaip pasiekti maksimalius rezultatus per trumpiausią laiką. Žinoma, tik programos ir lieka programomis – žmogus pats sportuoja ir siekia vienokio ar kitokio rezultato. Sudarius programą ir išsiaiškinus poreikius žmogus nebus paliekamas vienas sportuoti. Bus atitinkama priežiūra ir pagalba, požiūris į jį. Tiesa, reikia pažymėti, kad programa tėra 20–30 proc. sėkmės siekiant rezultatų. 70–80 proc. sudaro mityba.

Ar konsultuosite mitybos klausimais?
Gal ir keista, bet ne mažiau kaip 70 proc. sėkmės siekiant bet kokių užsibrėžtų rezultatų, liečiančių kūno rengybą, yra maistas. Taigi labai didelis dėmesys bus skiriamas konsultacijoms mitybos klausimais. Turiu milžinišką patirtį šioje srityje ir drąsiai galiu teigti, kad jokie mitai negalioja. Tai, kas tinka vyrams – netinka moterims.

Tai, kas tinka vienoms moterims, siekiančioms vienų rezultatų, – netinka kitoms ir t. t. Žinoma, yra bendrosios mitybos taisyklės, tačiau paskui prasideda individualūs dalykai.

Nuo ko pradėti nusprendus atsikratyti vieno kito kilogramo arba sutvirtėti fiziškai?
Pirmiausia visus kviečiu peržengti RL GYM sporto klubo slenkstį ir tuomet pasitikėti mumis. Bet kokiu atveju – turėsite gerą laiką ir puikią nuotaiką. Kai kiti aplink sportuoja, ir pačiam kyla motyvacija atlikti vienus ar kitus pratimus, pajudėti. Sporto klubo infrastruktūra fantastiška, treniruokliai („Technogym”) nauji ir aukščiausios – visame pasaulyje pripažintos – kokybės. Planuojame specialų projektą uteniškiams, kurio metu padėsime pasiruošti vasarai. Taigi laukiame visų uteniškių RL GYM sporto klube ir kviečiame registruotis projekte „Pasiruošk vasarai su RL GYM”. Dalyvauti gali visi, kurie nori akivaizdžiai pakeisti savo išvaizdą. Maksimalų rezultatą pasiekti mes padėsime. Registracija vyks iki kovo 31 d., finalas – gegužės 31 d.

Sporto klubas RL GYM yra J. Basanavičiaus g. 56, Utenoje, įėjimas iš parko pusės. Darbo laikas darbo dienomis nuo 7.30 iki 22 val., šeštadieniais, sekmadieniais nuo 10 iki 15 val. Tel. pasiteirauti 8 655 00 555.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas