Unikalūs metodai, leidžiantys dantis atkurti per vieną dieną

Be baimės plačiai nusišypsoti ar atsikąsti maisto daugeliui iš mūsų – savaime suprantamas dalykas. Tačiau žmonėms, kurie yra netekę dantų, tai tik tolima svajonė. Odontologijos klinikos CLINIC | DPC gydytojas odontologas Simonas Bankauskas tvirtai įsitikinęs, kad, „jeigu negalėsime atsipalaiduoti dėl savo šypsenos, tuomet niekada nesijausime visaverčiais“. Nors skamba neįtikėtinai, yra būdų, leidžiančių atkurti sveiką ir gražią šypseną vos per vieną dieną, netgi jei tokia negalėjote džiaugtis jau daug metų. Šiuolaikinės dantų implantavimo metodikos leidžia kaip niekada efektyviai atkurti visus vieno žandikaulio dantis ant vos trijų ar keturių implantų.

„Visi ant keturių“ – pilnavertiško gyvenimo sugrąžinimas per 24 valandas
„Visi ant keturių” – tai gydymo metodas, kurį pasitelkiant viso žandikaulio dantys atkuriami vos ant keturių implantų. Ši unikali gydymo metodika yra itin populiari visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą. Toks gydymo būdas, kurio metu paprastai pasitelkiami pasaulyje lyderiaujantys švediški implantai, gali išgelbėti pacientus, kuriems ligi šiol tradiciškai buvo taikomi nepatogūs išimami protezai. Ši gydymo metodika itin patikima, nes, ilgalaikių tyrimų duomenimis, sėkmingų procedūrų skaičius siekia 95–98 proc.

„Visi ant keturių” metodas ne tik padeda išvengti sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų, bet ir neįtikėtinai sutrumpina gydymo laiką – kitą ar net tą pačią dieną po implantų įsriegimo pacientui uždedamas laikinas, tačiau stabilus dantų protezas, o pasibaigus gijimo laikotarpiui tvirtinami nuolatiniai dantys, kurie gali tarnauti visą likusį gyvenimą. Kai kuriais atvejais nuolatiniai dantys gali būti uždedami ir iš karto po implantų įsriegimo. Taip atliekama procedūra užtikrina kiek įmanoma mažesnį pooperacinį skausmą bei diskomfortą.

Ši moderni implantavimo metodika visuomet yra individualiai pritaikoma kiekvienam pacientui. „Svarbiausia, prieš sudarant gydymo planą pažinti savo pacientą, atsižvelgti į jo poreikius, lūkesčius, bendrą sveikatos būklę. Taip sukuriamas individualus gydymo planas, kuris lemia efektyvumą”, – sakė S. Bankauskas.

Vardydamas „visi ant keturių” metodo privalumus, gydytojas pabrėžė, kad ant implantų pritvirtinti protezai visiškai prilygsta natūraliems dantims – yra stabilūs, visiškai atkuria prarastą kramtymo funkciją ir atrodo natūraliai, tikroviškai.

Sistema „visi ant trijų” – nuolatiniai dantys iš karto
Dar vienas inovatyvus dantų atkūrimo būdas – švedų implantų gamintojų pristatyta inovatyvi „Trefoil” sistema, leidžianti vos ant trijų implantų atkurti visus apatinio žandikaulio dantis. Palyginti su kitomis implantavimo sistemomis, ši unikali tuo, kad nuolatiniai dantys gali būti tvirtinami jau tą pačią dieną po implantų įsriegimo. Tokiu būdu pacientas išvengia pereinamojo laikotarpio, kurio metu tektų nešioti laikinuosius dantis.

Prieš procedūrą pacientui paruošiamas specialus dantų tilto karkasas, prisitaikantis prie paciento žandikaulio. Tarptautiniu mastu atlikto tyrimo metu įrodyta, jog „Trefoil” gydymo metodika yra itin saugi – daugiau nei 98 proc. pacientų implantacijų buvo sėkmingos.

Gyd. S. Bankauskas teigė, kad su šiuo metodu grąžinamas sąkandžio tvirtumas bei stabilumas, tad po neįtikėtinai greitos procedūros pacientas gali vėl pasitikėti savimi ir nevaržomai šypsotis bei valgyti.

CLINIC | DPC Utenos filialas
CLINIC | DPC – didžiausias odontologijos klinikų tinklas Lietuvoje. Tai viena pirmųjų mūsų šalies klinikų, kurioje dar 2010 metais pradėtas taikyti inovatyvus „visi ant keturių” implantavimo metodas, pasitelkiant švediškus implantus. Šios klinikos tikslas – greitai ir patikimai sugrąžinti klientams šypseną ir pasitikėjimą savimi pasitelkiant pasaulines odontologijos inovacijas.

10 gydymo įstaigų skirtinguose Lietuvos miestuose ir vieną kliniką Londone jungiantis CLINIC | DPC tinklas ne tik teikia aukštos kokybės ir šiuolaikiškas odontologijos paslaugas, bet ir siekia suteikti aktualios bei naudingos informacijos apie odontologijos naujoves esamiems ir potencialiems klientams. Vienas naujausių šio tinklo filialų – pernai duris atvėrusi CLINIC | DPC klinika Utenoje. Tai – devintoji šio odontologijos tinklo klinika Lietuvoje, teikianti dantų implantavimo, protezavimo, terapinio, endodontinio ir ortodontinio gydymo paslaugas. Moderniame pastate įkurti jaukūs ir erdvūs kabinetai, kuriuose pacientas jaučiasi patogiai ir pamiršta visas baimes, su kuriomis asocijuojasi buvimas odontologo kėdėje.

CLINIC | DPC nuotr. ir inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas