Kaip „Utenos diena“ politikus garsino…

Laikraštis „Utenos diena“ praėjusiais metais rašė ne tik aktualiomis gyvenimo temomis, bet ir apie rajono bei šalies politikus. „Utenos diena“ suskaičiavo, kiek kartų laikraščio puslapiuose buvo minima vieno ar kito politiko pavardė, kas sulaukė daugiausia dėmesio.

Kaip pasižymėjo šalies politikai

Laikraščio puslapiuose per visus metus buvo paminėtos 20 šalies politikų pavardės. Šioje kategorijoje nepralenkiamas buvo mūsų vienmandatininkas Seimo narys Edmundas Pupinis. Jo pavardė laikraštyje minėta 21 kartą. Po vieną ar kelis kartus paminėtos jo kolegų Seimo narių pavardės. Laikraštyje buvo minimos Mykolo Majausko, Žygimanto Pavilionio, Lauryno Kasčiūno, kurie, beje, lankėsi „Utenos dienos” redakcijoje, Algirdo Syso, Lauro Stacevičiaus bei Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio pavardės. Laikraštyje ne kartą buvo minimos ir šalies Vyriausybės ministrų Jurgitos Petrauskienės, Broniaus Markausko, Lianos Ruokytės-Jansson, Mindaugo Sinkevičiaus (buvusio ministro), Lino Kukuraičio ir ministrų kabineto vadovo Sauliaus Skvernelio pavardės.

Tarp šių laikraštyje minėtų pavardžių be konkurencijos šalies vadovus, tarp jų ir Prezidentę Dalią Grybauskaitę, ministrus bei Seimo narius lenkia buvęs Europos Sąjungos diplomatas Rusijoje, šiuo metu Kauno technologijos universiteto Europos instituto direktorius Vygaudas Ušackas.

Jam nusileido ir europarlamentarai Rolandas Paksas, Petras Auštrevičius, Vilija Blinkevičiūtė, Laima Liucija Andrikienė ir Antanas Guoga. Kitų europarlamentarų pavardės į laikraščio puslapius nepateko. Nebuvo minėti nei Zigmantas Balčytis, nei Valentinas Mazuronis, nei Bronis Ropė, nei Algirdas Saudargas. Laikraštyje neminėtos ir dvi ryškios šalies politikos žvaigždės Viktoras Uspaskich ir Valdemaras Tomaševskis.

Laikraščio puslapiuose buvo minima ir naujo šalies socialdemokratų lyderio Gintauto Palucko pavardė.

Rajono politikos žvaigždžių statistika

Šioje kategorijoje tarp rajono politikų be konkurencijos žengia rajono savivaldybės meras, šiuo metu savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje sustabdęs Alvydas Katinas. Jo pavardė laikraštyje praėjusiais metais buvo minėta daugiau nei 120 kartų. Nuo jo stipriai atsiliko kitas rajono politikos elitas. Mero pavaduotojo, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) nario ir Utenos skyriaus pirmininko Vidmanto Valinčiaus pavardė į laikraštį pakliuvo 21 kartą. Paskui rikiuojasi socialdemokratų partijos į rajono savivaldybės tarybą deleguotas Žydrūnas Urbonas. Jo pavardė paminėta 14 kartų, vienu kartu mažiau minėta LR liberalų sąjūdžio nario Marijaus Kaukėno pavardė. 12 kartų laikraštyje minėta liberalo, tik kitos politinės krypties, Lietuvos laisvės sąjungos nario Liuoniaus Purvinio pavardė. Visi kiti rajono savivaldybės tarybos nariai paminėti iki 10 kartų. Po septynis – konservatoriai Kęstutis Udras ir Rimantas Dijokas. Šešis kartus – liberalas Robertas Miliauskas, penkis – socialdemokratas Algirdas Žukas, po keturis – Lietuvos socialdemokratų partijos narė Roberta Macelienė, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Vytautas Kazela ir konservatoriai Egidijus Puodžiukas su Raimundu Kelevišiumi. Į trejetukininkų sąrašą pakliūva penki rajono politikai: Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Albinas Grincevičius, liberalams prijaučiantis Gediminas Valdas Griškevičius, socialdemokratai Darius Šinkūnas, Nerijus Stasiulionis ir Virginijus Keraminas. Du kartus paminėta socialdemokrato Vaido Lankausko ir po vieną – Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nario Viliaus Jasiūno bei socialdemokratų dr. Raimundo Čepuko ir Petro Tranausko pavardės. Per visus metus į laikraščio puslapius nepakliuvo vieno seniausių savivaldybės tarybos nario socialdemokrato Jono Spietinio pavardė. Taip pat nė karto nepaminėtos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narės Gražinos Kuliešienės bei LR liberalų sąjūdžio nario Dariaus Pakajavo pavardės.

Politikų sveikinimai

„Utenos dienos“ skaitytojus ir visus rajono gyventojus įvairių švenčių proga 11 kartų sveikino rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, devynis – Seimo narys Edmundas Pupinis, penkis kartus – LR liberalų sąjūdžio Utenos skyriaus vadovas Marijus Kaukėnas, du kartus – Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) Utenos skyriaus pirmininkas, mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius. Po vieną kartą uteniškius švenčių proga laikraščio puslapiuose sveikino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Utenos skyriaus pirmininkas Egidijus Puodžiukas, partijos „Tvarka ir teisingumas” Utenos skyriaus pirmininkas Osvaldas Katinas bei europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Trečiadienio laikraštyje „Utenos diena“ rasite svarbiausių 2017-ųjų rajono įvykių apžvalgą.

Apžvalgą parengė Vytautas RIDIKAS
  redaktorius@utenosdiena.lt

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas