Krizių centrui – kalėdinė rotariečių dovana

Trečiadienį per pietus Utenos ir Zarasų rotariečiai kartu su ambasadoriumi Vygaudu Ušacku, kuris irgi prisidėjo savo įnašu, dovanojo mikroautobusą VšĮ Krizių centrui „Angelų pieva“, kuriuo nuolat rūpinasi jo įkūrėjas ir vadovas Daugailių Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Saulius Kalvaitis.

Kaip „Utenos dienai” ne kartą sakė kun. S. Kalvaitis, viskas prasidėjo prieš 12 metų, kai centre gyveno vos aštuoni pirmieji nelaimėliai. Šiandien šiame centre Rukliuose savo dienas leidžia apie 50 priklausomybę nuo alkoholio ir narkotikų turintys Utenos krašto benamiai, vargstantys ar į socialinę atskirtį patekę žmonės. Šalia jų kartu gyvena ir senoliai. Prieš du metus Rukliuose buvo įsteigtas padalinys – senelių globos namai, kuriuose yra teikiama trumpalaikė (1–6 mėn.) ir ilgalaikė socialinė globa senyvo amžiaus asmenims ir asmenims su negalia.

2013 metų Krizių centrui Utenos rajono savivaldybė suteikė patalpas buvusiuose vaikų globos namuose Atkočiškėse. Ten kun. S. Kalvaičio iniciatyva įsteigta labdaros valgykla, kurioje pastaruoju metu kiekvieną dieną pietauja apie 100 uteniškių, dienos centras vaikams ir suaugusiems, savarankiško gyvenimo namai.

Vargstantiesiems yra sudarytos sąlygos išsiskalbti drabužius, nusiprausti, vaikams – paruošti pamokas, pažaisti, užsiimti kita mėgstama veikla. Savarankiško gyvenimo namuose gyvena apie 10–12 žmonių.
Utenos rotariečiai, matydami aktyvią kunigo veiklą ir rūpinimąsi šiais žmonėmis, prieš kurį laiką nutarė surinkti pinigų automobilio pirkimui. Prie jų prisijungė Zarasų bičiuliai ir Rotary apygarda, į pagalbą pasikvietė tuo metu ES ambasadoriumi Rusijoje dirbusį V. Ušacką. Idėja virto kūnu – rotariečiai padovanojo taip reikalingą automobilį „Mercedes-Benz Vito Tourer”. Šis šventinis laikotarpis labiausiai tam ir tiko, todėl mikroautobuso raktelius bei dokumentus prie pagrindinės miesto eglės kun. S. Kalvaičiui perdavė šiuo metu Utenos Rotary klubo prezidento pareigas einantis Povilas Vaickus. Nieko nelaukęs kun. S. Kalvaitis šią transporto priemonę pašventino ir sėdo prie vairo.

Anot rotariečių, pagaliau Krizių centras savo reikmėms turės naują transporto priemonę.

Laikraščio „Utenos diena“ inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas