Už sunkiai sergančius vaikus – didesnės išmokos ne tik tėvams, bet ir seneliams

Seimas priėmė Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisas, kuriomis nuspręsta sergančius sunkiomis ir ypač sunkiomis ligomis vaikus slaugantiems šeimos nariams mokėti ligos socialinio draudimo išmoką ilgesnį laikotarpį. Be to, teisę gauti ligos išmokas šiais atvejais įgis ir apdrausti seneliai. Už įstatymo naujas nuostatas balsavo 87 Seimo nariai, balsavusių prieš ir susilaikiusių nebuvo.

Pagal priimtus pakeitimus šeimos nariams, slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį ypač sunkiomis ligomis, išmoka iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų bus pradedama mokėti nuo pirmosios slaugymo dienos ir mokama visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 364 kalendorines dienas.

Slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį sunkiomis ligomis, išmoka bus mokama ne ilgiau kaip 180 kalendorinių dienų, skaičiuojant nuo pirmosios slaugymo dienos.
Pasibaigus minėtiems ligos išmokos mokėjimo terminams, toliau ligos išmoka už to paties vaiko, sergančio ypač sunkia liga ar sunkia liga slaugymą, bus mokama ne ilgiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Pataisomis taip pat įtvirtinta, kad slaugantiems vaiką iki 18 metų, sergantį ligomis, dėl kurių nustatytas sunkus neįgalumo lygis, bus mokamos ligos išmokos ne daugiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Iki šiol sunkiomis ligomis sergančius vaikus slaugantys šeimos nariai socialinio draudimo išmokas galėjo gauti ne daugiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

LR Seimo inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas