Utenos neįgaliesiems vežioti – naujas autobusiukas

Utenos krašto žmonių su negalia sąjunga sulaukė dovanos – autobusiuko, kuris ketvirtadienį iš Vilniaus atriedėjo į Uteną ir trumpam stabtelėjo Utenos rajono savivaldybės administracijos kiemelyje, kur devynvietę neįgaliesiems pritaikytą transporto priemonę įvertino ir rajono valdžios atstovai.

Spalio 26 dieną šalies nevyriausybinėms neįgaliųjų organizacijoms panaudos pagrindais perduota antroji partija naujų devynviečių automobilių, kuriuose galima įrengti po tris vietas žmonėms su neįgaliojo vežimėliu. Jais nevyriausybinės organizacijos galės pavėžėti savo narius ar kitus neįgaliuosius iki darbo, gydymo įstaigos ar į renginius.

Įteikdamas raktelius organizacijų atstovams, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sakė, kad šios mašinos bus ne vien transporto priemonės, bet ir langas į pasaulį daugeliui žmonių. „Tai lengvesnis važiavimas į darbą, pas gydytojus, tai džiugus važiavimas į koncertą. Be to, šis projektas – vienas iš būdų, kaip sutelkti valstybės, savivaldybių ir nevyriausybinių organizacijų darbą, kad visi mokytumėmės būti partneriais, siekdami bendrų tikslų”, – akcentavo ministras.

Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Nijolė Gaivenienė džiaugėsi dovana, mat senasis mikroautobusiukas, kadaise atriedėjęs net iš Vokietijos, kurį laiką nebuvo naudojamas, mat buvo senas ir ypač prastos būklės. Anot pirmininkės, naująja transporto priemone neįgalieji esant reikalui bus vežami iki kaimiškųjų seniūnijų, į vyksiančius renginius ar gydymo įstaigas.

Savivaldybės, kurių organizacijoms perduodami automobiliai, atrinktos vadovaujantis Lengvųjų automobilių, pritaikytų neįgaliesiems vežti, paskirstymo 2016–2018 metais tvarkos aprašu.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas