„Maisto banko“ savanoriai jau laukia geraširdžių uteniškių

Spalio 20–21 dienomis Lietuvoje vyksta tradicinė „Maisto banko” akcija. Tūkstančiai savanorių kviečia aukoti maisto produktų nepasiturintiesiems maitinti. Pirmą kartą aukoti maisto galima ne tik tradicinėse maisto prekių parduotuvėse, bet ir internetu. Tokią galimybę pirkėjams suteikia elektroninė maisto ir kasdienių prekių parduotuvė „Barbora”. „Maisto banko” savanoriai pluša ir Utenoje – uteniškiai dalytis gerumu kviečiami prekybos centruose „Vyturiai”, „Aukštakalnis”, „Rašė”, „Santaka”, „Rimi”, „Lidl”, didžiojoje „Norfoje” ir abiejose „Maximose”.

Akcijoje dalyvauja Utenos šeimos ir vaiko gerovės centras, Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centras, VšĮ krizių centras „Angelų pieva”, VšĮ „Sveikatą į namus”, Utenos lietuvių ir švedų draugija, Utenos krašto žmonių su negalia sąjunga, Utenos rajono neįgaliųjų draugija, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Utenos viltis” bei Utenos maltiečių grupė.

„Maisto bankas” kasdien surenka ir nepasiturintiesiems maitinti patiekia apie 12 tonų maisto produktų. Dažniausiai tai būna ilgo galiojimo maistas – kruopos, makaronai, ryžiai, miltai, aliejus, cukrus ir pan.

„Bet kokia parama maistu yra labai svarbi. Tačiau kenčiantiems nepriteklių labiausiai stinga baltymais gausių mėsos, žuvies, pieno produktų. Prekybos centruose aukoti net ir konservuotus mėsos produktus žmonės vengia dažniausiai dėl baimės, kad transportuojant nebus išlaikyta reikiama saugi temperatūra”, – sakė „Maisto banko” vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

„Maisto banko” akcijos savanoriai pasitinka prekybos centrų lankytojus su skrajutėmis prašydami nupirkti bei paaukoti ilgo galiojimo maisto produktų ir taip padėti skurdžiai gyvenantiems.

Utenos rajono gyventojų paaukoti produktai bus išdalyti mažas pajamas gaunantiems asmenims ir šeimoms, daugiavaikėms šeimoms, bedarbiams, benamiams, neįgaliesiems ir kitiems nepasiturintiems žmonėms.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas