Skelbiama šildymo sezono pradžia

Šiandien Utenoje prasideda šildymo sezonas, skelbia Utenos rajono savivaldybės administracija. Šildymo sezono pradžia nustatoma atsižvelgiant į tai, kad trijų parų iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra žemesnė už 10 laipsnių šilumos, skelbiama, kad 2017–2018 metų šildymo sezono pradžia Utenos rajono savivaldybės įstaigų pastatuose nuo šių metų spalio 4 dienos.

Šildyti bus pradedami visi Utenos rajono savivaldybės įstaigų pastatai: vaikų lopšeliai–darželiai, mokyklos, kitos ugdymo įstaigos, Utenos ligoninė, Utenos pirminės sveikatos priežiūros centras ir kt. Kartu pradedami šildyti ir daugiabučiai gyvenamieji namai. Kaip informavo Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vyr. specialistas Vytautas Nakas, daugiabučių namų gyventojai turi galimybę patys nustatyti, kada jų namus reikia pradėti šildyti.

Šia galimybe pastaruoju metu dažniausiai naudojasi renovuotų daugiabučių namų gyventojai. „Tokiu atveju, jei gyventojai dar nepageidauja, kad būtų įjungtas šildymas, turi būti surinkti namo gyventojų parašai (51 proc. visų gyventojų parašų) ir prašymas su parašais pristatytas į UAB „Utenos šilumos tinklai” arba į UAB „Utenos butų ūkis”. Kai kurių renovuotų namų gyventojai šildymo nejungia iki pat lapkričio mėnesio, – sakė Vytautas Nakas. – Jei yra pageidavimas šildymą pradėti anksčiau, nei paskelbiama šildymo sezono pradžia, apie tai taip pat reikia informuoti savo šilumos tiekėją.

Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas