Konstitucijos egzaminą laikė tik dvi dalyvės

Konstitucines žinias pasitikrinti norintys Lietuvos piliečiai spalio 3 dieną jau vienuoliktą kartą laikė Teisingumo ministerijos organizuojamą Konstitucijos egzaminą. Egzamino, kuris vyko ir Utenoje, metu savo jėgas išbandyti atėjo tik dvi uteniškės.

Į klausimą, kodėl tiek mažai uteniškių nebe pirmus metus ryžtasi laikyti egzaminą, sunku atsakyti. Utenos rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjas Egidijus Šinkūnas įsitikinęs, kad gyventojai turi galimybę laikyti egzaminą namuose, tad ir pasirenka šį būdą.

Į Konstitucijos egzaminą pirmoji atskubėjusi uteniškė Laima Zagrebaitienė jaudinosi, kad būsianti vienintelė dalyvė. „Labai norėjau pasitikrinti Konstitucijos žinias ir tai, ką žinau apie savo teises. Mane stebina, kad uteniškiai labai vangiai dalyvauja. Ir per televiziją skelbė, ir Prezidentė kvietė laikyti egzaminą, todėl susigundžiau išbandyti ir aš”, – prisipažino pirmą kartą egzaminą laikanti L. Zagrebaitienė. Teisinio išsilavinimo neturinti uteniškė šiuo metu dirba namuose, o specialiai šiam egzaminui nesiruošė.

Savo jėgas panoro išbandyti ir Utenos rajono savivaldybės administracijoje dirbanti Ryšių su žiniasklaida specialistė Violeta Develienė. Abi dalyves pasveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos Juridinio skyriaus vedėjus Egidijus Šinkūnas ir lygiai 12 valandą paskelbė egzamino pradžią. Konstitucijos egzaminui buvo skiriamos 45 minutės, o dalyvės turėjo įveikti 30 klausimų su keliais atsakymų variantais, iš kurių reikėjo pasirinkti vieną teisingą.

Tačiau šiųmetis Konstitucijos egzaminas abiem dalyvėms buvo sunkiai įkandamas: pasak E. Šinkūno, nė viena dalyvė nesurinko reikiamo taškų skaičiaus, tad nepateko į antrąjį Konstitucijos egzamino etapą.

Spalio 3 dieną pirmasis etapas vyko beveik visose šalies savivaldybėse, daugiau nei 500 bendrojo lavinimo ir 11 aukštųjų mokyklų, 10 įkalinimo įstaigų bei Seime. Dalyviai pasitikrinti žinias galėjo ir savo namuose internetu.

Į antrąjį etapą patekę dalyviai išsamias Konstitucijos žinias pademonstruos atsakydami ne tik į testo, bet ir į vieną atvirą klausimą.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės ir Violetos Develienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas