Ūkio ministerijos skirtas titulas atiteko ir uteniškiams

Pasaulinę turizmo dieną vykusiame 5-ajame Lietuvos turizmo forume apdovanoti pirmą kartą organizuoto Lietuvos darniojo turizmo konkurso nugalėtojai, taip pat pagerbti šalies turizmui nusipelnę asmenys, o tarp turizmo informacijos centrų nugalėjo kasmet naujų ir įdomių darniojo turizmo produktų pasiūlantis Utenos turizmo informacijos centras.

Ūkio ministerija, būdama PTO Darniojo turizmo komiteto atstovė Europai ir siekdama skatinti darniojo turizmo plėtrą, pasitelkė jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai” dalyvius, kad bendromis pastangomis sustiprintų darniojo turizmo pozicijas šalyje. Vienas iš pasiūlymų buvo organizuoti pirmuosius Lietuvos darniojo turizmo apdovanojimus, kurie ateityje turėtų apimti visą Baltijos jūros regioną.

Ūkio ministro įsakymu sudaryta komisija rinko Lietuvos darniausiuosius: kelionių organizatorių, bendruomenę, turizmo informacijos centrą, apgyvendinimo ir maitinimo įstaigas. Šiais apdovanojimais siekiama paskatinti turizmo verslo atstovus ir bendruomenes, veiklą vykdančias pagal darniosios plėtros principus.
Tarp turizmo informacijos centrų nugalėjo kasmet naujų ir įdomių darniojo turizmo produktų pasiūlantis Utenos turizmo informacijos centras, darniausia kelionių organizatore pripažinta bendrovė „Delta Tours”, organizuojanti ne tik klasikines, bet ir specializuotas keliones, rengiamas pagal darniojo turizmo principus.
Darniausia apgyvendinimo įstaiga pripažintas daug ekologiškų paslaugų ir pramogų siūlantis viešbutis „Babilonas”, o darniausia bendruomene – Adomynės kaimo bendruomenė, pagal istorinį, kultūrinį ir kulinarinį paveldą sukūrusi dvi edukacines programas. Papildomas apdovanojimas šioje kategorijoje kaip darniausiai ateities bendruomenei skirtas kaimų bendruomenei „Betygala”.
Forumo metu ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius padėkos raštus už nuopelnus Lietuvos turizmui įteikė Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos generalinio sekretoriaus specialiajam patarėjui Evaldui Gustui, UAB „Amber Tours” Atvykstamojo turizmo departamento vadovui Romualdui Barzdai, kelionių organizatoriaus „Estravel Vilnius” generalinei direktorei, Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentei Žydrei Gavelienei.
Padėkos už indėlį į turizmo plėtrą įteiktos viešbučio „Vilniaus Grand Resort” investuotojui ir savininkui Benjaminui Brahmsui, kelionių organizatoriaus „Baltic Travel Service” ir viešbučio „Imperial” savininkams Olegui Vasinui ir Romualdui Jackevičiui, UAB „Sigida” įkūrėjui ir vadovui Sigitui Daugirdai, Kauno gidų bendrijos gidei Janinai Zaleckienei, kaimo turizmo sodybos „Pas tėvukus” įkūrėjoms Marijonai Striaukienei ir Jurgitai Krištupienei bei Kauno viešbučio „Daugirdas” savininkams Ingridai ir Vytautui Gustams.
Ūkio ministerijos organizuojamas jubiliejinis 5-asis Lietuvos turizmo forumas šiemet buvo skirtas konkurencingam ir darniajam turizmui. Forumo metu turizmo profesionalai, verslo ir akademinės bendruomenės atstovai aptarė, kas nuveikta baigiantis 2017-iesiems, kurie Jungtinių Tautų buvo paskelbti Tarptautiniais darniojo turizmo skatinimo metais. Lietuva yra PTO narė ir atstovauja Europai šios organizacijos Darniojo turizmo komitete.
Lietuvos turizmo forumas – tradicinis renginys, kurį Ūkio ministerija organizuoja kas dvejus metus. Tokius nacionalinės reikšmės forumus rengia daugelis šalių.

Ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas