Pareigūnų atlyginimai didės palaipsniui

Vyriausybėje sutarta, kad statutinių pareigūnų atlyginimų koeficientai didės 1,5 punkto. Taip bus sudarytos teisinės galimybės didinti pareigūnų darbo užmokestį. Naujos redakcijos statutą ketinama pateikti Seimui rudens sesijoje. „Tikimės, kad dalį pinigų, reikalingų pareigūnų algoms didinti, pavyks rasti vykdant struktūrines pertvarkas. Vėliau, perskirstant biudžetą, taupant ar gavus neplaninių pajamų, šios lėšos galėtų būti nukreiptos pareigūnų algoms kelti”, – aiškina vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Vidaus reikalų ministras sako, kad pareigūnai realų atlyginimų didėjimą pajus jau kitąmet. Be to, pareigūnų šeimų pajamos didės ir dėl didinamų vadinamųjų vaiko pinigų. ,,Didžioji dalis pareigūnų, apie 70 proc., yra jauni žmonės bei šeimos turinčios vaikų. Atsižvelgiant į jų pajamas, jiems didės išmokos už vaikus, o tai jaunyn nuo 20 iki 50 eurų papildomų pajamų per mėnesį”, – aiškino E. Misiūnas.
Vykdant pertvarkas 2015–2017 m. statutinės tarnybos jau sutaupė apie 17 mln. eurų. Kitų metų biudžete papildomai vidaus reikalų sistemai (iš pokyčių krepšelio) numatoma skirti 6 mln. eurų. Šie pinigai bus skirti pareigūnų algoms didinti.
Šiuo metu vidaus reikalų sistemoje tarnauja beveik 20 tūkst. pareigūnų.

Vidaus reikalų ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas